Reuniune a Coordonatorilor Naționali și a Coordonatorilor de Arii Prioritare SUERD  

(Viena, 6-7 decembrie 2018)

În perioada 6-7 decembrie 2018, va avea loc la Viena o reuniune a Coordonatorilor Naționali și a Coordonatorilor de Arii Prioritare SUERD. Puteți afla mai multe detalii despre eveniment (agenda reuniunii), accesând acest link.

Ediția a 7-a a Forumului Anual SUERD de la Sofia (Sofia, 18-19 octombrie 2018)

Cel mai important eveniment anual la nivelul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării este Forumul Anual SUERD. În anul 2018, Forumul Anual SUERD a fost organizat de către Președinția Bulgară. Ediția a 7-a a Forumului Anual de la Sofia a acoperit subiecte de importanță deosebită pentru regiunea Dunării legate de conservarea patrimoniului cultural și istoric, noile tehnologii și digitalizarea în sectorul turismului, asigurarea siguranței în spațiile publice, turismul, conectivitatea și mobilitatea. Pe agenda Forumului Anual s-au aflat, de asemenea, subiecte legate de asigurarea sinergiei și coerenței între strategiile macro-regionale pentru atingerea obiectivelor comune ale UE și aspecte privind viitorul acestor strategii după anul 2020. În cadrul conferinței au avut loc două sesiuni tematice paralele pe  teme aferente mobilității și asigurării siguranței în spațiile publice.

Finalul evenimentului a fost marcat de ceremonia de preluare a președinției rotative a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării de către România. Ministrul adjunct bulgar pentru Dezvoltare Regională și Lucrări Publice, Denitsa Nikolova, a oferit ministrului delegat pentru afaceri europene din România simbolul preluării Președinției (o cârmă pe care sunt gravate numele statelor care au deținut acest mandat). Țara noastră exercită efectiv mandatul Președinției anuale SUERD în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019.

Pentru informații actualizate privind activitățile derulate la nivelul SUERD, accesați pagina oficială: http://www.danube-region.eu/