Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Reuniunea comună a Coordonatorilor naționali și a Coordonatorilor de Arii Prioritare SUERD

23 mai 2019, 11:00 - 24 mai 2019, 14:00

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot a deschis, la 23 mai 2019, lucrările Reuniuni comune a Coordonatorilor Naționali și a Coordonatorilor de Arii Prioritare din statele participante la Strategia UE pentru Regiunea Dunării, organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Evenimentul face parte din calendarul reuniunilor organizare sub egida Președinției României la SUERD.

În intervenția sa, secretarul de stat a subliniat importanța acestei reuniuni în suita de evenimente care a avut loc pe parcursul Președinției României la SUERD. A arătat, totodată, eforturile României de a promova regiunea prin diverse activități, conform motto-ului „Întărim coeziunea pentru o prosperitate comună în regiunea Dunării”.

Oficialul român a semnalat, de asemenea, importanța obținerii unui document consolidat în cadrul procesului de revizuire a Planului de Acțiune al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, acesta fiind un obiectiv major al Președinției în exercițiu a României la SUERD.

Cu această ocazie, secretarul de stat a amintit faptul că, pentru completarea etapei de consultare din cadrul procesului de revizuire, Președinția Română la SUERD împreună cu DSP (Danube Strategy Point) va găzdui consultări publice în marja celui de-al 8-lea Forum Anual al SUERD ce va avea loc în zilele de 26-28 iunie 2019, la București.

În încherea intervenției sale, secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a reiterat necesitea unui impuls atât la nivel politic, prin reintroducerea Strategiei pe agenda politică națională a statelor participante la SUERD, cât și la nivel tehnic, prin stimularea unui grad de implicare mai mare a instituțiilor de linie și a altor actori relevanți în procesul de revizuire a Planului de Acțiune.

Detalii

Începere:
23 mai 2019, 11:00
Se termină:
24 mai 2019, 14:00
Eveniment Category:
Sit web:
www.suerd.gov.ro/en

Organizator

Biroul SUERD, MAE
Email:
suerd@mae.ro
Sit web:
http://suerd.gov.ro

Loc de întâlnire

Ministerul Afacerilor Externe
Aleea Alexandru 31
București, România
+ Harta Google
Sit web:
www.mae.ro

Leave your comment